tiistai 25. lokakuuta 2011

Sisustusvalinnat: wc1 ja kodinhoitohuone

Seuraavana vuorossa wc1:n ja kodinhoitohuoneen sisustusvalinnat. Molempiin tiloihin kalusteet tulevat Topi-keittiöltä. Vessan kalusteet on perushintaiset, mutta lisäsimme säilytystilaa keskikorkean kaapin muodossa. Peili ja valaistus hankitaan itse, luultavasti Ikeasta.

WC1:n kalustekuva

Kauniit kodit -lehden numerossa 9/2011 oli ihana wc, joka on toiminut meillä inspiraationa. Pelkäsin vessan kohdalla sitä, että lopputulos on kalsa ja kylmän oloinen. Lehdessä esitelty wc näytti ainakin kuvissa ihanan pehmeältä, ja luulen osasyynä olleen tapetin käyttö koko tilassa. Useinhan vessojen seinät ovat valkoiset, lukuunottamatta tehosteseinää,  joten olisiko valkoisessa värissä syy kalsaan fiilikseen?

WC:n inspiraatio

Vaaleanharmaa betonilaminaatti, Arteak Eebempuu 12,5cm x 50cm laatta, BoråsTapeter Borosan 9139, Oras Cubista 2812 hana

Vetimet, hana sekä laminaattitaso oltiin valittu jo aiemmin, joten niiden ympärille lähdimme kasaamaan toivottua kokonaisuutta. Lattialaatta löytyi lisähintaisena Designtalojen valikoimasta, Arteakin Eebenpuu, joka on ollut miehen suosikki ihan alkumetreiltä lähtien. Lehdestä löytyneen inspiraatiokuvan mukaisesti aiomme hankkia Ikeasta tuollaisen ison peruspeilin, joka ulottuu pesualtaan takaa tasoon asti. Ihan koko vessaa ei haluttu tapetoida, joten päädyimme maalaamaan seinät Tikkurilan Laasti maalilla ja takaseinä tapetoidaan Borosan malliston tapetilla. Harmi ettei tuosta kuvasta saa selvää millainen tapetti on kyseessä, eikä siitä oikein löytynyt hyvää kuvaa netistäkään. Tapetti on kuitenkin vaalea, jossa risteilee epäsymmetrisiä kuvioita jotka näkyvät valon heijastuessa niihin.

Kodinhoitohuoneeseen halusin mahdollisimman vähän korkeita kaappeja. Nyt niitä tulee vain kaksi, ja toinen seinusta kalustetaan ylä- ja alakaapeilla. Alhaalle jätettiin varaus mahdolliselle kuivausrummulle, mutta alkuun tuo kolo taitaa toimia koiran ruokaämpärin säilytyspaikkana.


Kodinhoitohuoneen kalustekuva1

Kodinhoitohuoneen kalustekuva2

Vetimet tulevat olemaan samat kuin wc1:ssä. Laminaattitaso puolestaan toistaa keittiön vaaleaa ilmettä. Lattia on samaa Artican mustaa mitä muissakin kosteissa tiloissa tulee olemaan. Aluksi halusimme maalata seinät harmaaksi, mutta koska tilassa ei ole kuin oven ikkuna, päädyimme Tikkurilan valkoiseen Paperi maalisävyyn. Saahan nuo seinät sitten maalattua tummemmalla jos tuntuu että tuli liian kylmä kokonaisuus.

Valkaistu tammilaminaatti, Artica musta 10cm x 10cm

Ihan tyytyväinen olen näihin päätöksiin.

Ei kommentteja: